Imperiul Pierdut, Clive Cussler & Grant Blackwood

     "Locul ăsta e în parte catedrală, în parte muzeu, în parte galerie cu puțintică bibliotecă aruncată printre ele pentru a păstra proporțiile" - Biblioteca Congresului, Washington, D.C.


     Clive Cussler este unul dintre autorii mei preferați. Nu ratez niciodată șansa de a citi una dintre capodoperele sale. De aceea, când mama (și ea o fană a autorului) a luat de la bibliotecă Imperiul Pierdut și Aurul Spartanilor, instant am început să le citesc. Nu contează că mai am încă 10 cărți care mă așteaptă pe raft.

     Aurul Spartanilor este primul volum din seria Aventurile Soților Fargo, urmat de Imperiul Pierdut. Deoarece mama a început primul volum, eu l-am luat pe al doilea. Noroc că pe lângă personaje, acțiunea se petrece în locuri diferite și nu se leagă între ele. Dar stați liniștiți, va urma și Aurul Spatanilor în curând.

     Imperiul Pierdut prezintă peripețiile și pericolele prin care trec exploratorii noștri: Sam și Remi Fargo. De la o simplă vacanță în Zanzibar, ajungem la artefacte îngropate pe fundul mării, comori ascunse în peșteri de mult uitate, legături criptice la imperiul Aztec și răsturnarea unui întreg guvern. V-am făcut curioși? Este un roman tipic de aventuri, dar prezentat în stilul propriu al lui Cussler. Acțiunea nu este deloc plictisitoare, dar nici nu are un stil alert. E perfect scris pentru a te prinde, dar și pentru a-ți prezenta detaliile explorărilor, precum și alte curiozități despre locurile prin care se merge.

"... lemuri cu dimensiuni și colorituri variate, crocodili care trăiau în peșteri, plante carnivore și gândaci de bălegar, miriapode gigantice, treizeci și două de specii de camelioni, două sute două specii de păsări și o mulțime de baobabi care păreau creația unui regizor de filme sciene-finction." - Madagascar, Oceanul Indian


     Nici umorul nu lipsește din arsenalul autorului. De exemplu, în timpul expediției din Madagascar, protagoniștii noștri au decis că ar fi mai simplu de înaintat printr-un pârâu, decât prin pădurea tropicală. Acolo, 100 de metri pot părea precum un kilometru și s-ar putea să ai nevoie de o jumătate de oră pentru a-i străbate. Așa că pârâul pare cea mai bună alegere. Dar ce te faci cu crocodilii din peșteri, unici în lume? În ciuda pericolului care îi pândește, soții Fargo fac haz de necaz și înfruntă pericolele vitejește.

"-Și cum se presupune că ar trebui să îi observăm?
-Uitați-vă după bușteni care plutesc pe suprafața apei. Dacă bușteanul are ochi, nu e buștean."

     După cum am spus și la început, nu ratez nicio oportunitate de a citi romanele lui Cussler. Și vă asigur că odată ce îl veți încerca și voi, veți fi prinși în vraja acestuia. Bun venit în fanclub!

     "Această serie plină de suspans va fi pe placul tuturor fanilor lui Cussler" - Publishers Weekly

Spor la citit,
Gio

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu