Noi suntem mai deștepți decât mine, Barry Libert & Jon Spector

    "Una dintre cele mai bune lumi posibile e aceea în care afacerile devin mai inteligente prin exploatarea puterii creative colective a comunităților." - Epilog

Ilustrat de Diana D.

      Barry Libert și Jon Spector au dorit să demonstreze cât de importantă este puterea maselor și cât de mult ne poate ajuta comunitatea în propria afacere. Cartea de față este rezultatul acestui experiment, unde milioane de oameni și-au exprimat punctul de vedere. Cei doi autori au pus bazele site-ului wearesmarter.org unde atât oameni simpli, cât și experți din diverse domenii, s-au adunat și au dezvoltat ideile care stau la baza cărții. Practic Noi suntem mai deștepți decât mine este scrisă de milioane de oameni, din toate colțurile lumii. 
"Companiile trebuie să se asigure că opiniile contrare sunt încurajate, că membrii încep să provoace înțelepciunea grupului. Ideile noi ies la suprafață prin intermediul argumentelor și contraargumentelor."
     Structurată în opt capitole, parcurgând paginile învățăm despre noțiunea de crowdsourcing și cum ne putem extinde afacerea și îmbunătăți serviciile cheltuind mult mai puțin decât dacă ar trebui să angajăm un specialist în domeniu. Fiecare capitol se concentrează pe o anumită temă, de la cum ne poate ajuta comunitatea în dezvoltarea ideilor, până la finanțarea proiectelor prin aceste mulțimi de oameni. De fiecare dată primim exemple reale de companii care au îmbrățișat crowdsourcing-ul și cum de la limita falimentului au ajuns adevărați coloși în domeniile în care activau.
"Dacă lucrurile par să fie sub control, înseamnă că nu te deplasezi destul de repede."
    Cartea a apărut în limba engleză în anul 2008. E adevărat că pe atunci internetul și ideea de opensource era abia la început. Așa că, citind cartea acum, unele lucruri explicate de-a lungul paginilor par atât de banale și de simple încât stai și te întrebi care este rostul cărții. Dar acum aproape 10 ani erau niște idei atât de revoluționare încât nu mulți aveau curajul să își lase compania în mâna mulțimilor. Cu toate acestea, merită citită de toți viitorii antreprenori deoarece ne învață să fim mai deschiși către ideile celorlați și să apreciem mai mult ajutorul venit din partea clienților.

    "Comunitățile au nevoie de timp ca să se dezvolte. Atragerea unei serii de personaje valoroase care împărtășesc interese comune nu se întâmplă peste noapte, iar stabilirea și întărirea relațiilor personale atât de necesare pentru un mediu productiv reprezintă o chestiune pe termen lung." - Comunitatea WeAreSmarter

Spor la citit,
Gio

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu